воскресенье, 25 августа 2013 г.

Запоріжжя і незалежність

Запоріжжя відзначило головну дату країни. Цього разу на площі Фестивальній. Думала, що буде, як завжди, а вийшло ще гірше.


Святковий настрій хутко зник вже тоді, коли я побачила неформальне зібрання регіонівських «активістів» біля профспілок: стадо з блакитною символікою в руках уважно слухали якусь тьотку. 



І це була не остання наша зустріч, адже я «милувалася» цими красунчиками протягом усього концерту. 

Один одного краще!


Дівчина контролює роботу

Побачила цього хлопця — згадала про Тітушка

Свято Незалежності у Запоріжжі було повністю поросійщене: від мови ведучих до привітань на плакатах. Таке абсолютно не сприймалося, а заклики скандувати російською «УКРАИНА» майже не підтримувалися.
Відзначати українську Незалежність в російських мотивах – вершина алогічності та неповаги до країни. 

Невже Партія регіонів дійсно думає, що вони — це Україна?!

Ганебні російськомовні вітання

В цілому фестивальне дійство проходило в стилі «дякуємо Всевишньому»: в текстах ведучих переважали слова «спасибо Евгению Анисимову!», зірки також дякували за запрошення цьому «уважаемому бизнесмену», і влада в своєму виступі виділила декілька слів для «смотрящего».
Тому брєдові говоріння зі сцени мало хто слухав. Більше уваги приділялось людям з народу.
  


 
Всі розважались, як могли





Цікавий малий, але засумував трішки


Волонтерська робота перевершила всі сподівання

Старість не в радість

Справжнім оазисом концерту став Олександр Пономарьов. Його публіка сприйняла найкраще, адже всі нарешті почули гімн. Неперевершений голос зробив своє: остогидлі «русские речи» відійшли на другий план, а в душі заспівала Незалежність. 


А потім всі заслуховувались цікавою історією від ведучої – Сніжани Єгорової. Вона розповіла про двох друзів, що мріють подарувати Запоріжжю фонтан. Цими друзями виявились Пеклушенко і Анісімов. Сміх та й годі!
Мости нехай залишаються недобудованими – у нашому місті з’явиться фонтан, що не має аналогів у світі!  
Ось так його презентували:


       

Не обійшлося й без курйозів: в момент, коли запоріжців мав привітати Пеклушенко, випадково ввімкнувся Віктор Янукович. На декілька секунд вся сцена понурилася в тьму, допоки режисер шукав потрібний запис. Люди не розгубились: відключення спічу президента привело всіх в захват — лунали крики "Браво!" і "Ура!" Звісно, пізніше, за своєю чергою, і Федорович все-таки висловився.


По суті, емоцій від концерту ніяких. Навіть роздратування суцільним регіонівським началом вже немає. Я вже навчилась спокійніше сприймати запорізьку реальність.



Фото та відео: Геннадій Матвієнко


P.S. Говорять соціальні мережі















Комментариев нет:

Отправить комментарий